Κωνσταντίνα Τσιβγά

 

Η Κωνσταντίνα αποφοίτησε το 2009 από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία.

 

Με θέμα πτυχιακής εργασίας «Η επίδραση της επαφής με τη φύση στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών του νηπιαγωγείου» και με κίνητρο την επιθυμία της να δημιουργεί, αλληλεπιδρά και να… "κάνει τέχνη" με τα παιδιά, ξεκίνησε να εργάζεται το 2011.

 

Η Κωνσταντίνα δε σταματάει να παρακολουθεί σεμινάρια, που σχετίζονται με το θεατρικό παιχνίδι, την ψυχολογία, την εκπαίδευση και τον αυτοσχεδιασμό ενώ πάντα εργαζόταν κοντά στο παιδί, για το παιδί.

 

Τα προσωπικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από το θεατρικό παιχνίδι, τον σύγχρονο χορό και τα ακροβατικά, την αναρρίχηση, την πρακτική yoga και τον οδηγισμό.

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μία συνδυαστική μέθοδος, που αναγνωρίζει κι αξιοποιεί την έμφυτη τάση του ανθρώπου για παιχνίδι, κίνηση και δράση.

 

Συνδυάζει την ελευθερία με τη μεθοδολογία, την τέχνη του θεάτρου με τον αυτοσχεδιασμό, την έκφραση με το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα; Το παιδί μέσα από αυτή τη διαδικασία, απελευθερώνεται κι έχει την ευκαιρία να φανταστεί και να δημιουργήσει σ’ ένα περιβάλλον που το κάνει να νιώθει ασφαλές. Στο περιβάλλον μίας δεμένης ομάδας που προωθεί την ενεργό δράση, τη συνεργασία και την ελεύθερη έκφραση!

 

Πιο συγκεκριμένα, μία τέτοια θεατρική δράση μπορούμε να πούμε ότι χαρακτηρίζεται από μία σειρά ενεργειών ώστε το παιδί τελικά να εμπλακεί σε αυτό που συμβαίνει. Μόλις τα παιδιά "μπουν" στο παιχνίδι, αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα και διαμορφώνουν τη συνέχεια του παιχνιδιού, δρώντας έτσι ως υπεύθυνα μέλη μίας ομάδας. Η διαδικασία ξεκινάει προσπαθώντας να ενεργοποιήσουμε το σώμα μας και ν’ αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας μέσα από την κίνηση.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά δέχονται διάφορα ερεθίσματα (με αντικείμενα, αξεσουάρ, πανιά, ήχους, λέξεις, ιστορίες κ.ά.) και μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν τη δική τους ιστορία. Αναπτύσσουν τις ιδέες τους, εκφράζουν ελεύθερα τις επιθυμίες τους και να συν- διαμορφώνουν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

 

Ο ρόλος του εμψυχωτή εδώ είναι να καταφέρει ν’ αξιοποιήσει και να συνθέσει τα παραπάνω με τέτοιο τρόπο ώστε να μετασχηματίσουν τον αρχικό του σχεδιασμό. Εξάλλου η ανατροπή είναι σημαντικό κομμάτι του θεατρικού παιχνιδιού!

Η περιπέτεια ξέρουμε πότε ξεκινάει, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Θα γίνεται όσο συναρπαστική τα παιδιά το επιλέξουν κι όσο έντονη είναι η έκφραση και οι κινήσεις των συμμετεχόντων!

 

Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα, να μπλέξουμε περιπέτειες, να φανταστούμε ελεύθερα και να δούμε τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου! Ποια είναι αυτά τα μέρη;

 

Μόνο παίζοντας, θα το ανακαλύψουμε…

Θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα "ΣΒΟΥΡΕΣ"

Κωνσταντίνα Τσιβγά – Μυρσίνη Βοστάνη

Who is Who

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εδώ στο Oliver αγαπάμε τη δράση, άρα και τις… δραστηριότητες!

Μυρσίνη Βοστάνη

 

Η Μυρσίνη Βοστάνη αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Masaryk University, Faculty of Arts, Brno, στην Τσεχία.

 

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια πάνω στο θεατρικό παιχνίδι, τις διαστάσεις του και τη σχέση του με μία οργανωμένη παράσταση.

 

Το 2011 ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της, κάνοντας την πρακτική της εξάσκηση στο 8ο νηπιαγωγείο Πατρών. Το Μάιο του 2013 εργάστηκε στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο “Mateřídouška”, Brno, στην Τσεχία.

 

Τα ενδιαφέροντα της Μυρσίνης είναι η μουσική, το πιάνο, το μπάσκετ και φυσικά το θεατρικό παιχνίδι που τη βοηθάει να εκφράζεται ελεύθερα και να περνάει τις δημιουργικές "τάσεις" της στα παιδιά.

Δευτέρα έως Πέμπτη
08:30 πρωί με 10:00 βράδυ

Παρασκευή - Σάββατο
08:30 πρωί με 11:00 βράδυ
Κυριακή

 09:00 πρωί με 10:00 βράδυ

 (+30) 210-89.86.066

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

Τηλέφωνο Κινητό :

(+30) 6932-41.17.03

Email @ Oliver :

Copyright © 2019 Oliver Family House ® All Rights Reserved | Design & Development by Kidcom | Powered by Brainart | Ισολογισμοί | Οροι Χρήσης